Hjem > Nyheder > Indhold

Klasse-D forstærker kører højttaleren

Jun 13, 2017

Klasse-D forstærker Kør højttaleren

Klasse D forstærker er en forstærker, der styrer højttaleren ved at kontrollere ON / OFF på omskifterenheden. Klasse D forstærker for første gang i 1958, er de senere år gradvist blevet populær. Klasse D-forstærkere har udviklet sig i løbet af de sidste par generationer, og systemdesignerne har i høj grad forbedret holdbarheden af ​​deres systemer og forbedret deres lydkvalitet.

Digitale forstærkere forbedrer lydkvaliteten og systemets ydeevne.

For de fleste applikationer har fordelene ved at bruge disse forstærkere langt oversteget deres mangler.

I en konventionel klasse D-forstærker konverteres det analoge eller det digitale lydsignal til et PWM-signal, før strømforsyningen MOSFET-rør integreret i strømback-end-enheden forstærkes af styreenheden. Disse forstærkere er yderst effektive, kræver en lille køleskab eller slet ikke kræver en køleskab og reducerer strømforsyningskravene. Sammenlignet med den traditionelle A / B forstærker eksisterer de imidlertid også iboende omkostninger, ydeevne og EMI-aspekter af problemet. For at løse disse problemer er udviklingen af ​​klasse D-forstærkerens nye trend.

Forbedre lydkvaliteten

Sammenlignet med A / B forstærkerens fremragende præstation er klasse D-forstærkerens lydydelse dårlig, ikke kun forvrængning, og det dynamiske område er smalt. Derfor skal den nuværende klasse D forstærker designere forbedre deres ydeevne. Ved at integrere high performance sample rate converter (SRC) og delta-sigma-behandlingsteknologi har en ny generation af løsninger resulteret i større forvrængning (THD + N) og et dynamisk område på mere end 100 dB.

I øjeblikket er en støjkilde til klasse D-forstærkere jitter for lydprøveuret. Uret genereres normalt af SOC (MPEG-dekoder og DSP osv.), Selvom den lille jitter hurtigt kan påvirke udførelsen af ​​den konventionelle klasse D-forstærker, fordi lydklokken er forbundet med modulatorudgangsklokken.

En måde at løse dette problem på er at bruge SRC SRC teknologi. Da SRC bruger en lokalt stabil urkilde til at synkronisere klokkerne af digital lyd, som f.eks. Kvartskrystaloscillatorer, er modulatorens output jitter faktisk uafhængig af andre lydklokke. En anden fordel ved SRC er, at udgangskoblingsforholdet er fast, uanset hvordan samplingshastigheden for input-lyden svinger, hvilket er forskellig fra den PLL-baserede modulator. Når lydindgangskilden ændres eller indgangsklokken mangler, forbedrer SRC også systemets holdbarhed ved at eliminere hørbar støj.

I lighed med den nuværende avancerede DAC DAC-teknologi er lydkvaliteten af ​​klasse D-forstærkere blevet forbedret ved at integrere high-order delta-sigma-behandlingsteknikker. Modulatoren baseret på Δ-Σ teknik bruger intern feedback, som kan reducere modulationsfejlen. Ved at reducere prøveudtagningsfejlen kan modulatoren forbedre udgangsforvrængningen og opnå bedre lydkvalitet.