Hjem > Nyheder > Indhold

Digital strømforstærker med lille forvrængning, lav støj

Jun 13, 2017

Digital Power Amplifier Med en lille forvrængning, lav støj

Digital forstærker er en form for forvrængning med lille, lavt støj, dynamisk område og andre egenskaber ved forstærkeren, i lydkvaliteten af ​​gennemsigtigheden, opløsningen, baggrundsstøj, lavfrekvensen af ​​intensiteten af ​​den traditionelle forstærker er uforlignelig.

Grundkredsløbet i den digitale forstærker er allerede en klasse D-forstærker (indenlandsk klassifikator). Tidligere på grund af pris og tekniske årsager er dette forstærkerkredsløb kun i laboratorie- eller prisbillige testudstyrsapplikationer. Den teknologiske udvikling i de seneste år til digitale komponenter i en eller to chips, er prisen også faldende. Teorien viser, at effektiviteten af ​​klasse D-forstærkere kan nå 100%. Imidlertid har hidtil ikke fundet de ideelle omskiftelige komponenter, vil uundgåeligt producere en del af strømforbruget, hvis brugen af ​​enheden er dårlig, vil tabet være større. Men i hvert fald er dens amplifikationseffektivitet stadig mere end 90%.

Funktionsredigering

Derudover er den traditionelle effektforstærker uden sidestykke den digitale forstærker med en lille forvrængning, lavt lydniveau, dynamisk rækkevidde og andre egenskaber i lydkvaliteten af ​​gennemsigtigheden, opløsningen, baggrundsstøj og lavfrekvent stødintensitet.

Principredaktør

Digital forstærker og DC-DC omskifter omformer kredsløb ens. Indgang audio analog signal gennem PWM kredsløb modulering behandling, dannelse af arbejdscyklus med indgangssignalet i en bestemt andel af pulskæden, forstærket af omskifter kredsløb, lav-pass filter filter højfrekvente komponenter genoprette den forstærkede input signal Bølgeformen afspilles af højttaleren. Figur 2 er et typisk kredsløb af klasse D-forstærkere ved brug af en felt-effekt-transistor H-broforbindelse. Det er velkendt, at pulsvågudgangen fra det ovennævnte FET H-brokreds er ubelejligt for direkte at drive højttaleren til lyd. For at reproducere det forstærkede lydsignal, skal outputbølgeformen gendannes til den oprindelige sinusbølge. For et par år siden blev klasse D-forstærker design, der hovedsagelig bruger lavpasfilter til at løse. Da lydbåndets lydbånd ligger i området fra 20 Hz til 20 kHz, og bærefrekvensen sædvanligvis er mere end fem gange, er processen med at filtrere bærefrekvensen ret enkel, det vil sige et lavpasfilter med en cutoff-frekvens af ca. 25 kHz er forbundet foran højttaleren. Og i applikationen til subwooferen, på grund af behandlingen af ​​lavfrekvente, kan lavpas-cut-frekvensen reduceres til ca. 5kHz. Filteret kan anvendes i henhold til præstationskravene Chebyshev, Butterworth eller Bessel og andre kredsløb. Filterets design er krævende, hvilket kan forårsage radiofrekvensinterferens. For at reducere strømforbruget er den generelle anvendelse af passive komponenter.

Ansøgningsredigeringer

På grund af fordelene ved strømforbrug og lydstyrke bruges den digitale forstærker først til energibesparende billyd og krævende basaktive højttalere. Med den hurtige udvikling af forbrugerprodukter som dvd-hjemmebiograf, mini-lydsystem, set-top box, pc, LCD-tv, fladskærm og mobiltelefon, især SACD, DVD Audio og anden høj prøveudtagningsfrekvens for nye lydkilde specifikationer , og lydsystem fra stereo til multikanals surroundsystemudvikling har accelereret udviklingen af ​​digital forstærker. I de seneste år var prisen på digital effektforstærker faldende, patentet på dette område er også uendeligt.