Hjem > Nyheder > Indhold

Sådan bruges EQ-kurver effektivt til at gøre lyd klarere

Mar 29, 2018

Weekend er på vej, det er tid til at lære god viden igen.


I processen med musikproduktion oplever vi ofte noget "støj", som vi ikke behøver i hvert spor, hvilket resulterer i en lyd, der ikke er ren nok. Disse lyde må dog kun vises i et bestemt frekvensområde, og det er svært for en nybegynder at straks reflektere over, hvilket frekvensbånd disse unødvendige lyde er. Derfor giver vi en effektiv måde for dig at "opdage" placeringen af disse lyde. Når du har fjernet disse lyde en efter en, får du et fantastisk resultat.

1.jpg

Metoden anbefalet i dette essay foreslår at bruge multiband EQ'er til brug. Først bruger vi en meget smal Q-værdi og gør den til en meget stor Boost (ca. +15 dB eller så), og så vil vi "feje" dette bånd på tværs af alle frekvensområder og bruge det til at finde ud af, hvad der er irriterende og irriterende. Støj, når vi hører noget uegnet og uoverensstemmende, stopper vi på dette tidspunkt og skærer båndet ned. Graden af reduktion afhænger af forskellige forhold afhængigt af din musikalske æstetik.

2.jpg

Husk at hver gang vi skærer ned, bruger en meget smal Q-værdi, vil disse uønskede frekvenser kun vises i bestemte frekvenssegmenter. Hvis ikke, kan vi have nogle problemer før EQ. Vi skal gå tilbage og tjekke. . Gentag ovenstående handlinger flere gange, indtil vi fjerner unødige lyde en efter en. Endelig tænder og slukker vi denne EQ, og du vil opdage, at lyden er tydeligere klarere, men hvis der er noget unaturligt, kan der være for mange nedskæringer.


Denne metode anbefales at udføres, når sangen er ved at blive afsluttet. Looping gentages i den mest komplicerede del af lyden for at rette disse lyde. Disse "unaturlige resonanslyde" findes ofte tidligt i billige optagelsesteknikker. Jeg bruger ofte prøver af funk pause. Han har nogle interessante lyde og afsnit, der bringer mange interessante effekter til sangen, men der er mange unødvendige frekvenser i lydkvaliteten, der skal "passende" elimineres, fordi det gør for meget, vil miste dets funktioner, og balance kan opnås for at få den mest levende stemme.