Hjem > Nyheder > Indhold

Power Amplifier Active Components

Jul 05, 2017

Strømforstærker Aktive komponenter

De aktive komponenter, der anvendes i forstærkeren

De aktive enheder, der anvendes i forstærkerne, er hovedsageligt transistorer (bipolare eller felt-effekt transistorer). Elektroner (herunder høj-effekt-emissioner) anvendes også, når driftsfrekvenser er høje eller store udgangseffekt er påkrævet. rør. Strømforstærkeren i henhold til driftspunktets aktive enhed kan opdeles i klasse A, A (AB), B (B), C (C) og D (D). Tabellen viser den højeste effektivitet af en sinusbølge med en anden type effektforstærker.

Effektforstærker bruges ofte i udsendelse, kommunikationssenderudgangsstation, lydsystemudgangsstad og styresystemdrev aktuatorforstærker. Forskellige applikationer, krav til ydeevne er forskellige, kredsløbets sammensætning og typen af ​​arbejde er også forskellige. Almindeligt anvendt lineær forstærker, resonansforstærker, bredbåndsforstærker kredsløb. For at forbedre udgangseffekten kan strømsynteseteknologi anvendes.

Lineære forstærkere anvendes til applikationer, der kræver ikke-lineær forvrængning. Fælles kredsløb i form af single-tube forstærker kredsløb og push-pull forstærker kredsløb. Enkelt kredsløb forstærker kredsløb kredsløb og spændingsforstærker ligner arbejdet skal være klasse A, den laveste effektivitet og mere for lav effekt forstærker. Push-pull forstærker kredsløb består af henholdsvis to aktive enheder med en fase forskel på 180 ° indgangssignal excitation, og derefter deres output signal inversion overlejret på belastningen. Figur 1 viser brugen af ​​transformatorer til opnåelse af omdrejningstablet push-pull forstærker princippet kredsløb. Dette kredsløb teoretisk kan to enheder arbejde i klasse B, mens udgangen ikke forvrænges. Men de egentlige aktive enhedsegenskaber er ikke helt ideelle og skal fungere i klasse B. Træk-forstærkerkredsløbet kan også bestå af par polariserede transistorer, som er komplementære til par af CPNP- og NPN-bipolære transistorpar eller N-kanal og P-kanal. Brugen af ​​deres komplementære egenskaber ved kredsløbet, uden faseforskel på 180 ° af de to indgangssignaler, behøver udgangssignalet ikke at vende overpositionen. Dette kredsløb kan alle bestå af transistorer og modstande, let at integrere og mere til integreret effektforstærker.

Resonansforstærker til resonanskredsløb som den aktive enhedsbelastning, specifikt for at forstærke smalbånds signalforstærkeren. Denne forstærker tillader, at den aktuelle bølgeform er meget forvrænget, og brug derefter resonanskredsløbet til at filtrere ud harmonikken; kan gøre aktive enheder til at fungere i C-klassen for at opnå høj effektivitet; bruges til høj-effekt senderen i sluttrinnet. Hvis resonanskredsløbet er indstillet til harmonikken i indgangssignalet og vælg det relevante driftspunkt, kan frekvensmultiplikatoren konstrueres.

Bredbåndsforstærker til transmissionslinjetransformatoren som den aktive enhedsbelastning. Den øvre grænse for denne effektforstærker op til hundrede megahertz, bredbåndsdækning. Transmissionslinjetransformator i overensstemmelse med transmissionslinjen og sammensætningen af ​​transformatorens arbejdsprincip.

Power Synthesis Technology Flere forstærkere forstærker det samme indgangssignal og derefter tilføjer udgangseffekten af ​​hver forstærker på en syntetisk måde. Figur 2 er strømsyntesprincippet kredsløb, som består af forstærker, strømsyntese og distributionsnet. Sammensætnings- og distributionsnetværket er almindeligt anvendt transmissionslinjetransformatorsammensætning. Denne syntetiske teknologi er kendetegnet ved en af ​​forstærkerens arbejdsforholdsændringer, resten af ​​forstærkerens arbejde er ikke påvirket.

For yderligere at forbedre forstærkerens effektivitet, forstærkes det første indgangssignal til en puls-sekvens og konverteres derefter til analoge signaler. Denne forstærker arbejder i pulsforstærkning, den teoretiske effektivitet på op til 100%, kendt som D (D) klasseforstærkeren.

Da de aktive enhedskoblingsegenskaber ikke er ideelle, er det begrænset at forbedre driftsfrekvensen af ​​sådanne forstærkere.

I forstærkeren på grund af varmetab, aktive dele af varmelegemerens hoveddel og i nogle tilfælde også luftkølet, vandkølet eller fordampningskøling, for at reducere temperaturstigningen på enheden.