Hjem > Nyheder > Indhold

Opdateret på Coronavirus

Mar 11, 2020

I mange lande overalt i verden har der været stigende sygdomstilfælde på grund af den nye coronavirus (COVID-2019). Coronavirus identificerer ikke land eller race. Der er ingen forskel i virusoverførsel. Det er en stor test for Kina og lande over hele verden. Vi lever i den samme klode, og vi skal være forenede om at kæmpe mod COVID-2019. Her finder du nogle oplysninger, der kan beskytte dig selv.

coronavirus spread

Hvad står SARS-CoV-2 og Covid-19 for?

Den 11. februar fik den nye coronavirus, der foreløbigt havde været kendt som 2019-nCoV, et nyt navn: SARS-CoV-2. Forkortelsen SARS står for alvorligt akut respiratorisk syndrom. Navnet betegner dets nære forhold til SARS-virus, der forårsagede en epidemi i 2002/2003. Den respiratoriske sygdom, der kan være forårsaget af SARS-CoV-2, har også fået et nyt navn. Det kaldes nu Covid-19 (Corona Virus Disease 2019).

Hvilke områder skal betragtes som risikoområder?

I øjeblikket (pr. 6. marts 2020) har Robert Koch-instituttet defineret følgende risikoområder:

I Kina: Hubei-provinsen (inkl. Byen Wuhan)

I Iran: Ghom-provinsen, Teheran

I Italien: Province of Bozen / Bolzano - Sydtyrol i regionen Trentino-Sydtyrol, Emilia-Romagna-regionen, Lombardiet-regionen og byen Vo i Padua-provinsen i Veneto-regionen.

I Sydkorea: Gyeongsangbuk-do-provinsen (Nord-Gyeongsang)

Denne definition justeres konstant, når situationen udvikler sig.

Hvordan spredes den nye virus?

Den nye coronavirus SARS-CoV-2 spreder sig fra person til person. Dråbeinfektion er den vigtigste transmissionstransmission. Dette kan ske direkte fra person til person eller indirekte gennem kontakt mellem hænderne og slimhinderne i munden, næsen eller øjnens konjunktiva. Der er rapporteret om personer, der var inficeret af personer, der kun havde vist små eller ikke-specifikke sygdomssymptomer. Procentdelen af ​​asymptomatiske tilfælde er uklar; ifølge data fra WHO og Kina spiller sådanne sager imidlertid ikke nogen væsentlig rolle i spredningen af ​​SARS-CoV-2.

Er der fare for, at en person kan blive inficeret med den nye coronavirus (SARS-CoV-2) gennem importerede fødevarer, overflader eller genstande?

I tilfælde af koronavirus, der er i stand til at forårsage luftvejssygdomme, foregår overførslen primært via sekretioner fra luftvejene. Hvis dine hænder derefter kommer i kontakt med disse smitsomme sekretioner, og du derefter rører ved dit ansigt, kan for eksempel infektion også opstå på denne måde. Derfor er korrekt håndhygiejne en vigtig del af forebyggelsen. Derimod har der hidtil ikke været noget dokumenteret tilfælde af transmission ved hjælp af en livløs overflade. Infektion med SARS-CoV-2 gennem overflader, der ikke er en del af det umiddelbare miljø hos en symptomatisk patient, såsom importerede varer, postforsendelser eller bagage, synes derfor usandsynlig. Generelt er grundig håndvask, som anbefalet af WHO (World Health Origanization), et vigtigt aspekt af personlig hygiejne og kan give beskyttelse mod adskillige andre infektioner, som f.eks. Gastroenteritis.

Hvor lang tid tager det fra infektion til sygdomsdebut?

Det antages i øjeblikket, at det kan tage op til 14 dage, før en person viser symptomer, efter at han er blevet inficeret; ifølge WHO er denne periode i gennemsnit 5 til 6 dage.

Hvad er symptomerne på den nye coronavirus SARS-CoV-2?

Sygdomsforløbet varierer betydeligt fra en person til en anden. Ifølge WHO kan en SARS-CoV-2-infektion føre til symptomer som tør hoste, feber, en løbende næse og træthed. Der er også rapporteret om åndedrætsbesvær, en kløende hals, hovedpine og ledsmerter samt rysten .Nogle patienter lider også af kvalme og diarré.

Hvor farlig er en infektion med SARS-CoV-2?

Blandt de hidtil rapporterede tilfælde, hovedsageligt fra Kina, var sygdomsprogression mild i fire ud af fem tilfælde. Hos nogle patienter kan virussen føre til alvorlig sygdom, herunder åndedrætsbesvær og lungebetændelse. Dødsfald har hovedsageligt forekommet blandt patienter, der var ældre og / eller havde tidligere underliggende kroniske sygdomme.

Hvordan kan jeg beskytte mig selv?

Som med influenza og andre akutte luftvejssygdomme, kan ordentlig håndhygiejne, hoste og nyser samt holde ens afstand fra syge personer også hjælpe med at forhindre overførsel af den nye coronavirus. Denne praksis anbefales også i betragtning af influenzaudbruddet. At ryste hænder bør undgås. Generelt bør personer, der lider af en luftvejssygdom, opholde sig hjemme, hvis det er muligt.

Hvordan bruges maskerne korrekt?

how to wear mask correctly